Paštetas iš upėtakio

Paštetas iš upėtakio
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, malti
  • Upėtakis, 300 gramų
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Sviestas, 250 gramų
Gaminimo instrukcija:

Orkaitę įkaitinti iki 120 laipsnių, sudėti į kepimo indelį 50 g sviesto ir pašauti į orkaitę 15 min.
Upėtakį pasūdyti, apibarstyti juodaisiais pipirais ir iškepti alyvuogių aliejuje ant silpnos ugnies. Keptuvę reikia uždengti su dangčiu.
Iškeptą upėtakį atšaldyti ir susmulkinti blenderyje arba sumalti su mėsmale. Įdėti 200 g kambario temperatūros sviesto. Suplakti iki vientisos masės.
Paštetą sudėti į indą, užpilti sviestu iš orkaitės ir padėti į šaldytuvą 7-8 val.
Valgyti paštetą su šviežia duona, galima užbarstyti citrinos žievelės.

Receptą atsiuntė: Marija
» Rašyti komentarą