„Pasta“ lietuviškai


- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakai, 2
- Juodieji pipirai, malti
- Svogūnai, didelis, 5-7
- Pomidorų padažas, 4 valgomieji šaukštai
- Makaronai, pakelis, 1.5 vieneto
- Dešra, ar kita mėsa, pjaustyta, 300-400
- Sūris, 150 gramų
- Druska
- Aliejus
Iš nurodytų ingredientų gausis 5 porcijos.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, įberiame apie pusę arbatinio šaukštelio juodųjų maltų pipirų ir pakaitiname.
Tuomet įberiame smulkiai supjaustyto česnako, apkepame kol pagels.
Suberiame smulkiai supjaustytą svogūną, pasūdome ir pakepame kol suminkštės ir pagels.
Suberiame smulkiai pjaustytas dešreles. Vietoj dešrelių puikiai tiks ir kitokie mėsos gaminiai, tokie kaip rūkyta dešra, parūkyta šoninė, kumpis ir pan.
Dar geriau būtų, jei mėsytė būtų apkepta iš anksto, ją truputį paskrudinant.
Viską troškiname apie 10 min.
Tada įdedame apie 4 valgomuosius šaukštus pomidorų padažo ir viską patroškiname.
Galiausiai įberiame 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir patroškiname dar apie 5-10 min.
Visą mūsų troškinį suverčiame į didelį puodą, kuriame yra dar karšti išvirę makaronai ir išmaišome.
Prieš patiekiant dar karštus makaronus apibarstome sūriu.
Makaronai gali būti įvairių formų ir dydžio. Kas kokius mėgsta.
Vaikai šį patiekalą be proto mėgsta.
Labai greitai paruošiama ir labai skanu.
Skanaus.
2013-06-03 18:23




2011-12-20 05:06




2011-12-11 10:37

2011-12-11 10:34





















2017-03-01 16:10