Parmentje bulvių su jaučio širdimi apkepas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, košė, 500 gramų
- Graikiniai riešutai, 50 gramų
- Morkos, 1 vienetas
- Salierai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Jautiena, širdis, 500 gramų
- Džiūvėsėliai, 100 gramų
- Baltas vynas, sausas, 50 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Sultinys, 500 gramų
- Prieskoniai, Provanso žolelės
Gaminimo instrukcija:
500g sultinyje su 50g balto sauso vyno, morka, svogūnu, gabalėliu saliero gumbo ir žiupsneliu Provanso žolelių išvirti jaučio širdį (500g) ir supjaustyti plonais griežinėliais. Į 20g sviesto pateptą apkepo formą dėti 500g ką tik pagamintos bulvių košės, ant jos sudėlioti virtos jaučio širdies griežinėlius, ant jų vėl tiek pat bulvių košės, gražiai išlyginti. 100g maltų džiūvėsėlių išmaišyti su 50g smulkintais graikiniais riešutais ir užbarstyti ant apkepo, ant viršaus išdėlioti 50g sviesto gabalėlių ir kepti 200 laipsnių orkaitėje 10-15 minučių, kol gražiai parus viršus. Patiekti su tirpintu sviestu.
» Rašyti komentarą