Paprastas sūrio pyragas

Paprastas sūrio pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Margarinas, arba sviestas, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Džiūvėsėliai, 1.5 stiklinės
  • Grietinė, 1 stiklinė
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sūris, tarkuotas, 800 gramų
Gaminimo instrukcija:

Ištrinti džiūvėsėlius, ištirpintą margariną ir 2 šaukštus cukraus iki vientisos masės; sudėti lygiu sluoksniu į kepimo formą ir įkaitintoje orkaitėje kepti 8-15 minučių. Ištraukti, truputį paaušinti.

Išplakti sūrį, pusę stiklinės cukraus, pusę šaukštelio vanilinio cukraus ir 2 kiaušinius iki vientisos masės, sudėti ant iškepto pagrindo ir kepti įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.

Išmaišyti grietinę su puse šaukštelio vanilinio cukraus ir 2 šaukštais cukraus. Užpilti ant kepinio viršaus ir įkišti į orkaitę dar 5-10 minučių.
Ištraukti, palaikyti apie 3 valandas.

Šis patiekalas gaminamas daugelyje šalių. JAV naudojamas minkštas lydytas sūris, Italijoje - rikota, Vokietijoje - varškės sūris. Labai svarbu, kad pagrindas būtų traškus. Viršų galima pabarstyti riešutais, tarkuotu šokoladu, džiovintais vaisiais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Laura
2012-09-14 15:33
tiek atsakymu i klausima koki suri naudot ir vistiek visos klausia.. nu neturiu zodziu..
o kepinys labai skaniai gavos, dariau su rikota
Wera
2011-04-30 19:52
grietine neparuduoja ant virsaus
Irmantas
2011-02-05 17:33
Filadelphia suris tinka
nesvarbu
2010-11-03 15:32
Taigi parasyta koki suri naudot! auksciau komentarus paskaitykit
semke
2010-10-03 23:27
Išplakti sūrį ?????? Kas per sūris tada?!?