Paprastas sūrio pyragas


- Cukrus, 1 stiklinė
- Margarinas, arba sviestas, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Džiūvėsėliai, 1.5 stiklinės
- Grietinė, 1 stiklinė
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Sūris, tarkuotas, 800 gramų
Ištrinti džiūvėsėlius, ištirpintą margariną ir 2 šaukštus cukraus iki vientisos masės; sudėti lygiu sluoksniu į kepimo formą ir įkaitintoje orkaitėje kepti 8-15 minučių. Ištraukti, truputį paaušinti.
Išplakti sūrį, pusę stiklinės cukraus, pusę šaukštelio vanilinio cukraus ir 2 kiaušinius iki vientisos masės, sudėti ant iškepto pagrindo ir kepti įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.
Išmaišyti grietinę su puse šaukštelio vanilinio cukraus ir 2 šaukštais cukraus. Užpilti ant kepinio viršaus ir įkišti į orkaitę dar 5-10 minučių.
Ištraukti, palaikyti apie 3 valandas.
Šis patiekalas gaminamas daugelyje šalių. JAV naudojamas minkštas lydytas sūris, Italijoje - rikota, Vokietijoje - varškės sūris. Labai svarbu, kad pagrindas būtų traškus. Viršų galima pabarstyti riešutais, tarkuotu šokoladu, džiovintais vaisiais.
2011-04-30 19:52

2011-02-05 17:33

2010-11-03 15:32

2010-10-03 23:27

2012-09-14 15:33
o kepinys labai skaniai gavos, dariau su rikota