Paplotėliai su džiovintomis spanguolėmis

Paplotėliai su džiovintomis spanguolėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apelsinai, žievelė, tarkuota (glaistui), 1 valgomasis šaukštas
  • Apelsinai, žievelė, tarkuota (tešlai), 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 0.55 stiklinės
  • Spanguolės, džiovintos, saldintos, 0.5 stiklinės
  • Vanilė, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Kvietiniai miltai, 1.75 stiklinės
  • Pienas, 0.3 stiklinės
  • Jogurtas, vanilinis, 0.5 stiklinės
  • Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, minkštas, 0.25 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Pasukos, 0.3 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Patepame sviestu kepimo skardą.
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, 0,25 stiklinės cukraus, kepimo miltelius ir druską.
Į sausų ingredientų mišinį sudedame sviestą ir šakute sutriname, kol gauname šlapių trupinių masę.
Tuomet sudedame spanguoles, vanilę, 1 šaukštelį apelsino žievelės, supilame jogurtą, pasukas ir viską gerai išmaišome.
Iš gautos tešlos suformuojame 3-4 kamuoliukus, juos pakočiojame ir gautus blynus supjaustome į trikampius paplotėlius.
Sumaišome viename dubenyje pieną, 0,2 stiklinės cukraus bei 1 šaukštą apelsino žievelės ir gautu mišiniu apibarstome paplotėlius.
Paruoštus paplotėlius dedame ant paruoštos kepimo skardos ir kepame apie 15-20 min.
Iškeptus paliekame 5 min. pravėsti ir patiekiame.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Skaistė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
genute
2012-04-12 13:26
kaip suprasti sviesto 0.25 stiklines sviesto???