Paplotėliai su džiovintomis spanguolėmis


- Apelsinai, žievelė, tarkuota (glaistui), 1 valgomasis šaukštas
- Apelsinai, žievelė, tarkuota (tešlai), 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 0.55 stiklinės
- Spanguolės, džiovintos, saldintos, 0.5 stiklinės
- Vanilė, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Kvietiniai miltai, 1.75 stiklinės
- Pienas, 0.3 stiklinės
- Jogurtas, vanilinis, 0.5 stiklinės
- Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, minkštas, 0.25 stiklinės
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Pasukos, 0.3 stiklinės
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Patepame sviestu kepimo skardą.
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, 0,25 stiklinės cukraus, kepimo miltelius ir druską.
Į sausų ingredientų mišinį sudedame sviestą ir šakute sutriname, kol gauname šlapių trupinių masę.
Tuomet sudedame spanguoles, vanilę, 1 šaukštelį apelsino žievelės, supilame jogurtą, pasukas ir viską gerai išmaišome.
Iš gautos tešlos suformuojame 3-4 kamuoliukus, juos pakočiojame ir gautus blynus supjaustome į trikampius paplotėlius.
Sumaišome viename dubenyje pieną, 0,2 stiklinės cukraus bei 1 šaukštą apelsino žievelės ir gautu mišiniu apibarstome paplotėlius.
Paruoštus paplotėlius dedame ant paruoštos kepimo skardos ir kepame apie 15-20 min.
Iškeptus paliekame 5 min. pravėsti ir patiekiame.
Skanaus.
2012-04-12 13:26