Panakota su avietėmis


- Avietės, arba braškių, žemuogių, 0.5 stiklinės
- Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilė, lazdelė, 0.5 vieneto
- Jogurtas, natūralus, 250 mililitrų
- Grietinėlė, 250 mililitrų
- Želatina, 2 arbatiniai šaukšteliai
Jei norite lengvo burnoje tirpstančio deserto pasigardžiuoti, siūlau pasigaminti štai tokį gardumyną. Puikiai tiks, gražiai paserviruotas ir šventiniams stalui svečiams pavaišinti.
Grietinėlę supilti į nedidelį puodelį, suberti miltelinį cukrų, įmesti išvalytą vanilės lazdelę (arba įberti vanilinio cukraus), ir kaitinti ant nedidelės ugnies kol sušils, bet neužvirs!
Želatiną išbrinkyti ir supilti į grietinėlę ir maišyti kol visiškai ištirps.
Į masę įmaišyti jogurtą, desertą išpilstyti į apvalias formeles (arba kitokias) ir per naktį palikti šaldytuve.
Prieš tiekiant pasiruošti uogas, pertrinti su cukrumi iki vientisos masės.
Prieš tiekinat panakotą išimti iš indelių, dėti į lėkštes, šalia uogų tyrės. Estetiška puošti šokolado juostele arba tarkuotu šokoladu.
Skanaus Jums ir Jūsų svečiui !
2010-09-06 22:21