Panakota su avietėmis

Panakota su avietėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Avietės, arba braškių, žemuogių, 0.5 stiklinės
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilė, lazdelė, 0.5 vieneto
  • Jogurtas, natūralus, 250 mililitrų
  • Grietinėlė, 250 mililitrų
  • Želatina, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Jei norite lengvo burnoje tirpstančio deserto pasigardžiuoti, siūlau pasigaminti štai tokį gardumyną. Puikiai tiks, gražiai paserviruotas ir šventiniams stalui svečiams pavaišinti.

Grietinėlę supilti į nedidelį puodelį, suberti miltelinį cukrų, įmesti išvalytą vanilės lazdelę (arba įberti vanilinio cukraus), ir kaitinti ant nedidelės ugnies kol sušils, bet neužvirs!

Želatiną išbrinkyti ir supilti į grietinėlę ir maišyti kol visiškai ištirps.
Į masę įmaišyti jogurtą, desertą išpilstyti į apvalias formeles (arba kitokias) ir per naktį palikti šaldytuve.

Prieš tiekiant pasiruošti uogas, pertrinti su cukrumi iki vientisos masės.
Prieš tiekinat panakotą išimti iš indelių, dėti į lėkštes, šalia uogų tyrės. Estetiška puošti šokolado juostele arba tarkuotu šokoladu.

Skanaus Jums ir Jūsų svečiui !

Receptą atsiuntė: Roberta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Akwa
2010-09-06 22:21
atrodo ir skamba pasakiskai skaniai