Pačios skaniausios "barankos"

Pačios skaniausios "barankos"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Margarinas, arba sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 4 stiklinės
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Mielės, sausos, pakelis 7 arba 11 g (arba šlapių 30 g)
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Į šiltą vandenį suberti mieles, druską ir cukrų. Išmaišyti ir palikti 10-15 min, kad suputotų mielės. Tuomet supilti ištirpintą atvėsintą sviestą, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Po truputį berti miltus ir minkyti kol gausis kieta tešla, visiškai nelimpanti prie rankų. Pastatyti 30 min į šaldytuvą (nors AJ recepte parašyta 15 min, bet aš palaikau ilgiau, galbūt todėl jos gaunasi tokios nepaprastai minkštos ir purios). Imame tešlą po gabalėlį, kočiojame į virvutę ir formuojame barankytes. Kepame 180 C orkaitėje kol gražiai paruduoja.
Skanaus :)

P.S. tai pačios skaniausios barankytes kokias tik esu valgius!!!! Tikrai tikrai. Be galo minkštos, purios ir skoniu smarkiai lenkia parduotuvines.

Receptą atsiuntė: http://skonisirkvapas.blogspot.com
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Aggnne
2020-04-30 18:14
Nerealios! Ačiū
Žemyna
2017-06-24 18:19
O vietoj mieliu ka naudot
Aurelija
2016-02-03 18:19
Labai skanios!
Auksė
2016-01-03 18:53
O su pienu galima daryti ? Vietoj vandens ?
zubrys
2014-05-10 17:51
Tikrai skanesnes negu parduotuvines? !