Pačios skaniausios "barankos"

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Margarinas, arba sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 4 stiklinės
- Vanduo, 1 stiklinė
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Mielės, sausos, pakelis 7 arba 11 g (arba šlapių 30 g)
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Į šiltą vandenį suberti mieles, druską ir cukrų. Išmaišyti ir palikti 10-15 min, kad suputotų mielės. Tuomet supilti ištirpintą atvėsintą sviestą, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Po truputį berti miltus ir minkyti kol gausis kieta tešla, visiškai nelimpanti prie rankų. Pastatyti 30 min į šaldytuvą (nors AJ recepte parašyta 15 min, bet aš palaikau ilgiau, galbūt todėl jos gaunasi tokios nepaprastai minkštos ir purios). Imame tešlą po gabalėlį, kočiojame į virvutę ir formuojame barankytes. Kepame 180 C orkaitėje kol gražiai paruduoja.
Skanaus :)
P.S. tai pačios skaniausios barankytes kokias tik esu valgius!!!! Tikrai tikrai. Be galo minkštos, purios ir skoniu smarkiai lenkia parduotuvines.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-06-24 18:19
O vietoj mieliu ka naudot
2016-02-03 18:19
Labai skanios!
2016-01-03 18:53
O su pienu galima daryti ? Vietoj vandens ?
2014-05-10 17:51
Tikrai skanesnes negu parduotuvines?
!

2020-04-30 18:14