Orkaitėje kepti viščiukų sparneliai ir blauzdelės

Orkaitėje kepti viščiukų sparneliai ir blauzdelės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bazilikas, smulkintas, šviežias, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakai, 4
  • Kalendra, smulkinta, džiovinta, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kalendra, smulkinta, šviežia, 2 valgomieji šaukštai
  • Vištų sparneliai, ir blauzdelės, 1 kilogramas
  • Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, košerinė, 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus
  • Sviestas, nesūdytas, ištirpintas, 2 valgomieji šaukštai
  • Padažas, aštrus, 2.5 valgomojo šaukšto
  • Padažas, žuvies, 0.5 valgomojo šaukšto
Gaminimo instrukcija:

Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą išklokite kepimo folija ir patepkite aliejumi.
Viename dubenyje sumaišykite miltus su druska ir džiovinta kalendra.
Į dubenį su miltais sudėkite viščiukų sparnelius bei blauzdeles ir apvoliojus sudėkite į paruoštą kepimo skardą.
Apšlakstykite vištieną aliejumi ir kepkite apie 45 min.
Kol višta kepa, viename dubenyje sumaišykite aštrų padažą, sviestą, žuvies padažą, susmulkintą kalendrą, česnaką, baziliką bei 3 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Gautą padažą paskaninkite košerine druska.
Iškeptą vištieną sumaišykite su pasigamintu padažu ir patiekite.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Aldona
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Lina
2015-11-28 16:40
Na manau kad paragaut bandyciau, tsargiai..., gal but skanu.., bet kvailesnio prieskonu sudeties recepto dar nemaciau ....
atsiprasau