Orkaitėje keptas vaivorykštinis upėtakis

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Česnakai, 3
- Juodieji pipirai, malti, 1 arbatinis šaukštelis
- Rozmarinas, 1 arbatinis šaukštelis
- Garstyčios, 2 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Upėtakis, vaivorykštinis, 900 gramų
- Druska
- Aliejus, kepimo indui patepti
- Raudonėliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Žuvį supjaustyti lygiais gabaleliais. Odelę keliose vietose įpjauti ir aptepti padažu, sumaišytu iš garstyčių, citrinų sulčių, druskos ir prieskonių. Apibarstyti griežineliais susmulkintu česnaku. Sudėti į indą, uždengti ir mažiausiai 15 min. palaikyti šaldytuve, kad prieskoniai įsigertų į žuvį.
Į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą sudėti žiedeliais supjaustytus svogūnus, upėtakio gabalėlius, apšlakstyti likusiu padažu ir 180 C karštumo orkaitėje kepti 10-15 min.
Patiekti su biriai virtų kruopų (kvietinių, grikių ar ryžių) garnyru ir šviežių daržovių salotomis. Kas labiau mėgsta bulves, gali tiekti jas vietoj kruopų.
Pastaba. Kas 4-5 cm įpjauta orkaitėje kepamos žuvies odelė geriau įsigeria prieskoniais ir greičiau iškepa.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-09-28 22:32
Gkg
.vjfjfkfkgkg
.vjfjfkfkgkg
2015-06-19 10:07
Puikiai! Jeu kelintą kartą kepu pagal šį receptą

2014-02-06 19:44
Super! Labai papasta greita ir labai skanu. Seima liko patenkinta. Dekui Inesai. 

2013-11-24 21:12
Gaminsiu,nes turiu butent upetaki,tikiu bus super!!!!
2017-02-04 11:33