Orkaitėje keptas jūros ešerys


- Česnakai, askaloniniai, 0.25 stiklinės
- Greipfrutai, 2 vienetai
- Imbieras, šviežias, maltas, 1 valgomasis šaukštas
- Pupelės, juodos, sūdytos, 1 valgomasis šaukštas
- Ešerys, 750 gramų
- Actas, ryžių, 0.25 stiklinės
- Sojos padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Žalumynai, 2 stiklinės
Išvalome ešerį, nulupame ir gerai nuplauname.
Pupeles nuplauname, nusausiname ir sugrūdžiame su imbieru bei ryžių actu.
Įdedame 1 šaukštą sviesto į kepimo indą, dedame į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir pakaitiname apie 2-5 min., kad sviestas ištirptų ir šiek tiek paruduotų.
Tuomet išimame kepimo indą iš orkaitės, paskirstome sviestą per visą kepimo indą, sudedame pasmulkintus askaloninius česnakus, žuvį, pabarstome druska, supilame pupelių, imbiero bei ryžių acto mišinį ir kepame apie 10-15 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol žuvis bus nebeskaidri, bet vis dar drėgna (storiausioje vietoje).
Kol žuvis kepa išspaudžiame iš 1 greipfruto sultis, susmulkiname žalumynus.
Keptuvėje ištirpiname likusį sviestą, sumaišome jį su sojos padažu ir pakaitiname apie 5 min.
Iškeptą žuvį sudedame į lėkštes, supilame ant jos išspaustas greipfrutų sultis, sudedame aplink žuvį žalumynus bei greipfrutų minkštimą ir apšlakstome viską sviesto bei sojos padažo mišiniu.
Skanaus.
2019-03-07 12:07