Orkaitėje keptas jautienos „Kotletas“ su priedais

Orkaitėje keptas jautienos „Kotletas“ su priedais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 2
  • Juodieji pipirai, malti
  • Morkos, 1 vienetas
  • Muskatas, maltas, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Petražolės, smulkintos, 0.5 stiklinės
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Jautienos faršas, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, kietai virti, 2 vienetai
  • Batonas, riekė, 1 vienetas
  • Druska
  • Aliejus
  • Prieskoniai, jautienai
Gaminimo instrukcija:

Baltos duonos riekelę užmerkiame su vandeniu arba pienu.
Morką sutarkuojame, susmulkiname svogūną ir pakepiname keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
Pakepintas daržoves sumaišome su jautienos faršu, nusunkta balta duona, 1kiaušiniu, susmulkintu česnaku, petražolėmis, druska, pipirais, jautienos prieskoniais bei muskatu.
Gautą masę padaliname į dvi dalis ir viena dalimi išklojame aliejumi pateptą kepimo skardą.
Ant viršaus sudedame kietai virtų kiaušinių riekeles ir viską užklojame likusiu faršu.
Kepame apie 40-50 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Patiekiame supjaustytą mažesniais gabalėliais.
Galima patiekti kaip karštą patiekalą arba kaip šaltą užkandį.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jadvyga
» Rašyti komentarą