Orkaitėje kepta tilapija su prieskoniais

Orkaitėje kepta tilapija su prieskoniais
Orkaitėje kepta tilapija su prieskoniais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • tilapijos filė, atitirpinta arba šviežia, 450 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 2.5 valgomojo šaukšto
  • Raudonosios paprikos milteliai, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Svogūnų milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 0.666667 arbatinio šaukštelio
  • Juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Džiovintas čiobrelis, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Džiovintas raudonėlis, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Česnako milteliai, 0.333333 arbatinio šaukštelio
  • Malta aitrioji paprika, 0.333333 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

  2. Nuplauname ir nusausiname žuvies filę.

  3. Viename indelyje sumaišome visus prieskonius.

  4. Kepimo indo dugną ištepame 0,5 valg. š. alyvuogių aliejaus.

  5. Vieną tilapijos filė pusę ištepame 1 valg. š. aliejaus. Tada abi tilapijos puses įtriname prieskonių mišiniu, žuvį dedame į kepimo indą ta puse, kurią ištepėte aliejumi ir viršų dar lengvai aptepame 0,5-1 valg. š. aliejaus.

  6. Tilapijos filę kepame įkaitintoje orkaitėje ~10 min, kol žuvis gražiai apskrunda ir lengvai atsignybia. Kepimo trukmė priklauso nuo filė storio. Patiekiame su mėgstamu garnyru.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą