Orkaitėje kepta tilapija su prieskoniais

Orkaitėje kepta tilapija su prieskoniais
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- tilapijos filė, atitirpinta arba šviežia, 450 gramų
- Alyvuogių aliejus, 2.5 valgomojo šaukšto
- Raudonosios paprikos milteliai, 1.5 valgomojo šaukšto
- Svogūnų milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 0.666667 arbatinio šaukštelio
- Juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Džiovintas čiobrelis, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Džiovintas raudonėlis, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Česnako milteliai, 0.333333 arbatinio šaukštelio
- Malta aitrioji paprika, 0.333333 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Nuplauname ir nusausiname žuvies filę.
Viename indelyje sumaišome visus prieskonius.
Kepimo indo dugną ištepame 0,5 valg. š. alyvuogių aliejaus.
Vieną tilapijos filė pusę ištepame 1 valg. š. aliejaus. Tada abi tilapijos puses įtriname prieskonių mišiniu, žuvį dedame į kepimo indą ta puse, kurią ištepėte aliejumi ir viršų dar lengvai aptepame 0,5-1 valg. š. aliejaus.
Tilapijos filę kepame įkaitintoje orkaitėje ~10 min, kol žuvis gražiai apskrunda ir lengvai atsignybia. Kepimo trukmė priklauso nuo filė storio. Patiekiame su mėgstamu garnyru.
» Rašyti komentarą