Orkaitėje kepta lašiša su bazilikų ir pistacijų sviestu

Orkaitėje kepta lašiša su bazilikų ir pistacijų sviestu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bazilikas, šviežias, 1 sauja
  • Česnakai, 2
  • Juodieji pipirai, malti
  • Pistacijos, 1 sauja
  • Pomidorai, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Lašiša, skrosta, 1 kilogramas
  • Alyvuogių aliejus
  • Majonezas, 100 gramų
  • Sūris, tarkuotas, 100 gramų
  • Druska
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Paprastas, bet labai skanus receptas. Padažas ir taip skanią lašišą paverčia dar skanesne ir tiesiog tobulai dera su lašiša.
Lašišą nuvalyti, gerai įtrinti druska ir valandai palikti šaldytuve.
Tuomet visą žuvį (ir vidų, ir išorę) ištepti majonezu, ant viršaus apdėlioti svogūno griežinėliais, pomidoro riekelėmis ir apibarstyti sūriu.
Į lašišos vidų taip pat galima įdėti pjaustytų svogūnu ir pomidorų, taip žuvis taps sultingesnė ir kvapnesnė.
Skardą iškloti folija ir užlankstyti jos kraštus kad ant skardos nenutekėtų išsiskirsiančios sultys.
Kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min.
Padažui išlukštenti pistacijas ir jas pakepinti keptuvėje keletą minučių.
Sudėti į blenderį pistacijas, bazilikus, sviestą, česnakus, pagardinti druska bei pipirais, įpilti šiek tiek aliejaus ir viską sumalti.
Žuvį patiekti su ryžiais ir pistacijų sviestu.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Donatas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Edvardas
2017-08-23 21:56
Įpač įdomus ingredientas tarkuotas pienas, visas receptas čia apsoliutus briedas, lašišai reikia tik druskos ir pipirų, visa kita tik bereikalingos interpretacijos.
Beat
2015-05-19 18:16
Zuvis skani, padaziukas nelabai