Orkaitėje kepta kiauliena


- Citrinos, 1 vienetas
- Juodieji pipirai, malti
- Kiaulės kumpis, 300 gramų
- Alyvuogių aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Pomidorų padažas, 5 valgomieji šaukštai
- Marinatas (acto), 6 valgomieji šaukštai
- Prieskoniai, kiaulienai
- Žalumynai
Mėsos reikia tokio gabalo, kad būtų galima perpjauti į tris riekeles. Gali būti kumpis arba sprandinė (su sprandine skaniau).
Kiaulienos riekeles įpjauname iki trečdalio maždaug 5mm tarpu iš abiejų pusių.
Kiekvienos riekelės šoną apipilame po šaukštu marinato.
Viską sudedame į indą ir įtriname žolelėmis bei mėsos prieskoniais.
Mėsą apšlakstome išspaustomis citrinos sultimis.
Apšlakstome aliejumi bei pomidorų padažu.
Indą uždengiame ir paliekame parai šaltai pastovėti.
Sekančią dieną įkaitiname orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros, išklojame folija skardą, sudedame mėsą ir supilame inde likusį skystį.
Tuomet viską uždengiame folija ir kepame apie 30 minučių.
Patiekiame su keptomis bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis.
Kepsnį galima apšlakstyti likusiu po kepimo skysčiu.
Skanaus.
2011-11-01 23:42

2011-11-01 10:21

2011-10-31 15:16

2011-11-06 19:03