Originalieji koldūnai

Originalieji koldūnai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, malti
  • Mairūnas, džiovintas, maltas, 1 sauja
  • Svogūnai, 6 vienetai
  • Jautiena, 1 kilogramas
  • Jautiena, riebalai, 0.75 kilogramo
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 750 gramų
  • Vanduo
  • Druska
  • Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sultinys, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Kilogramą geriausios jautienos nuo kryžkaulio smulkiai supjaustyti, bet nekapoti.
0,5-0,75 kilogramo jautienos riebalų, nupjaustytų nuo inkstų, nurankioti plėves, susmulkinti, sumaišyti su mėsa, pasūdyti, pabarstyti pipirais, įberti saują džiovintų mairūnų miltelių, įdėti keletą smulkiai supjaustytų keptų svogūnų, įpilti porą šaukštų sultinio ir kuo geriau išmaišyti.
Šiam įdarui iš 750 g miltų, 4 kiaušinių, trupučio vandens ir šaukštelio sviesto išminkyti tešlą, plonai iškočioti ir stikline išspausti skritulius.
Iš mėsos suvolioti mažyčius kukuliukus, dėti juos ant tešlos skrituliukų ir užspausti kraštus arba susukti.
Sudėti koldūnus į verdantį pasūdytą vandenį, kai iškils į viršų, nusunkti ir patiekti.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Vicky
» Rašyti komentarą