Omletas su voveraitėmis

Omletas su voveraitėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bazilikas, smulkintas, 1 valgomasis šaukštas
  • Česnakai, 1
  • Juodieji pipirai, šviežiai malti
  • Krapai, smulkinti, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Alyvuogių aliejus, 4 valgomieji šaukštai
  • Voveraitės, šviežios/šaldytos, 700 gramų
  • Druska
  • Sviestas, 60 gramų
  • Raudonėliai, smulkinti, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite.
Supjaustykite česnaką labai plonais griežinėliais.
Keptuvėje įkaitinkite 30 g sviesto bei 2 šaukštus aliejaus, šiek tiek pakepinkite česnaką, suberkite grybus ir pakepinkite ant stiprios ugnies apie 3–4 min.
Po to pabarstykite druska, puse smulkiai sukapotų žalumynų ir dar kepinkite maždaug 5 min.
Suberkite likusius žalumynus, apšlakstykite citrinos sultimis ir nuimkite nuo ugnies.
Į ugniai atsparų indą ar formą supilkite ištirpintą likusį sviestą, aliejų ir jame tolygiai paskleiskite grybus.
Nestoru sluoksniu užpilkite gerai išplaktais kiaušiniais ir šiek tiek maišydami pakaitinkite ant nestiprios ugnies, kol kiaušinių plakinys pradės tirštėti, po to maždaug 3 min. įdėkite į 230 laipsnių temperatūros orkaitę.
Iškepus supjaustykite nedideliais rombais ir patiekite.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Nastiušha
» Rašyti komentarą