Obuolių tortas su spanguolėmis

Obuolių tortas su spanguolėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 2 stiklinės
  • Sviestas, 150 gramų
  • Grietinė, tešlai, 100 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Obuoliai, 1 kilogramas
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Grietinė, kremui, 300 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
  • Džiovintos spanguolės, 150 gramų
  • Šokoladas, baltasis, 100 gramų
  • Džiovinti greipfrutai, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Grietinėje išmaišyti druską, cukrų (2 šaukštai), kepimo miltelius, supilti į pravėsintą tirpintą sviestą, sumaišyti su miltais, išminkyti. Tešla iškloti torto formą.

  2. Nuluptus obuolius supjaustyti plonai, apšlakstyti citrinos sultimis, apiberti kupinu šaukštu cukraus.

  3. Kremui išplakti 2 šaukštus cukraus su kiaušiniais, sumaišyti su grietine, krakmolu.

  4. Dėti į skardą obuolių, pilti spanguolių, tuomet pilti kremo ir taip vis sluoksniuoti. Lengvai pakratyti skardą.

  5. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 180 temperatūroje 50 minučių.

  6. Aptarkuoti karštą tortą šokoladu ir džiovintais greipfrutais, toliau puošti pagal savo norus, turimais produktais.

    Aš dar kraštus apglaisčiau cukraus pudros ir citrinos glaistu, apibėriau riešutais.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Genute
2017-04-09 21:01
skaniai atrodo .