Obuolių "tiramisu"

Obuolių "tiramisu"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Cukrus, rudas, 3 valgomieji šaukštai
  • Obuoliai, 3 vienetai
  • Grietinėlė, 2 valgomieji šaukštai
  • Sausainiai, 100 gramų
  • Šokoladas, juodasis, 50 gramų
  • Likeris, riešutų arba romas, konjakas, 1 valgomasis šaukštas
  • Mascarpone sūris, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:

Obuolius nulupti, supjaustyti gabaliukais.
Sudėti į puodą, suberti 1 šaukštą cukraus, supilti 2 šaukštus citrinos sulčių, 2 šaukštus vandens ir patroškinti 10 min.
Atvėsinti, supilti alkoholį.
Likusį cukrų sumalti į pudrą ir sumaišyti su mascarpone, 2 šaukštais citrinos sulčių ir grietinėle.
Sausainius sulaužyti, sudėti į desertines vazeles, paberti tarkuoto šokolado, sudėti obuolius ir kremą. Deserto viršų apibarstyti šokoladu, uždengti plėvele ir palaikyti šaldytuve 2 val.

Receptą atsiuntė: Gegužė
» Rašyti komentarą