Obuolių tartaletė su karamele ir rikota


- Sviestas, 175 gramai
- Kvietiniai miltai, 225 gramai
- Sūris, rikota, 200 gramų
- Obuoliai, 4 vienetai
- Cukrus, 275 gramai
- Grietinėlė, 200 mililitrų
- Kakava, 4 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 valgomasis šaukštas
- Cinamonas, 4 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Citrinos rūgštis, 1 valgomasis šaukštas
- Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Uogos
- Obuoliai
Miltus išsijojame, sumaišome su kepimo milteliais, kakava ir žiupsneliu druskos.
Atsargiai įtriname 125 g gabalėliais supjaustyto sviesto. Turi gautis smėlinė konsistencija.
Įmaišome 100 g cukraus ir vieną kiaušinio trynį.Dedame pusvalandžiui į šaldymo kamerą.
Gaminame karamelę. Keptuvėje ištirpiname 100g cukraus, maišydami supilame grietinėlę. Kada karamelės konsistencija jau pakankamai tiršta, įdedame 50g sviesto.
Atšaldytą tešlą iškočiojame ir dedame į speciales tartaletės formeles (jei neturit, tiks ir keksiukų). Įdedame šiek tiek karamelės.
Dedame smulkiai supjaustytus ir cinamone apvoliotus obuolius. Ant viršaus uždedame rikotą sumaišytą su kiaušinio baltymų, citrinos rūgštele, 75g
Dedame į 180°C temp. orkaitę 30 minučių. Iškepus papuošiame cinamonu, uogomis ir vaisiais.