Obuolių sūris

Obuolių sūris
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus, 1.5 kilogramo
  • Obuoliai, 7 kilogramai
Gaminimo instrukcija:

Sveikus obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kiek galima vienodesniais gabalėliais. Sėklalizdį stenkitės palikti kuo mažesnį. Obuolių gabalėlius supilkite į emaliuotą indą ir užberkite cukrumi. Pamaišykite ir palikite per naktį kambario temperatūroje, uždengę indą marle.
Kitą dieną obuolius kiaurasamčiu išimkite, o skystį užvirinkite ir virkite, kol liks maždaug pusė. Tada į verdantį skystį suberkite du trečdalius obuolių ir toliau virkite kartkartėmis pamaišant. Suberkite cinamoną, obuoliams sukritus, virti toliau intensyviai maišant, kol, perbraukus mentele per masę, ji greit nesusilieja. Dabar jau suberkite likusius obuolių gabalėlius ir maišant virkite dar 2-5 minutes. Svarbu, kad šie, vėliausiai suberti obuolių gabalėliai, nesutižtų. Karštą masę sukrėskite į sūrmaišius, išklotus celofanu. Šį obuolių sūrį reikia labai gerai sukratyti, suspausti, o atvėsusį reikėtų dar ir gerai paslėgti, kad baigiant virti sudėtos obuolių skiltelės gerai įsispaustų į masę, kuri šviežius obuolių gabalėlius užkonservuoja.

Sūrmaišį pasidarykite taip: sūrmaišis turi būti išklotas celofanu. Atkerpamas sūrmaišio ilgio celofano stačiakampis gabalas ir užlenkus vieną šoną padaroma sūrmaišio forma, smailusis galas palenkiamas ir įdedamas į sūrmaišio vidų. Krečiant masę, vienas žmogus laiko sūrmaišio ir celofano kraštus. Po to sūrmaišio ir celofano kraštai suimami, stipriai užspaudžiami ir užrišami. 5-6 dienas sūrius reikia laikyti sausoje patalpoje pakabintus ar padėtus ant kartelių, kad apdžiūtų paviršius. Toliau obuolių sūrius galima laikyti su visu sūrmaišiu arba iš jo išimtus, tik su celofanu (jis turi būti glaudžiai prie sūrio prigludęs), sausoje šaltoje patalpoje sudėtus taip, kad nesiglaustų vienas prie kito.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
As
2018-08-06 13:22
O as supilu i panaudotu ledu dezutes. Buna kvadratines ar ovalios formos.O jeigu gerai isverda tai rytojaus dienai suri galima kiloti ir deti dziovinti kur tik nori. Terluze, dtti i surmaisi.
Eva
2015-11-16 11:45
O, Jėzau!
Rasa
2014-10-14 15:44
Nu nežinau Ar banditi tokio suri ir beto daug darbo. Žeuru. Bet dekjui už recepta Ačiū
Stanislava
2014-10-07 19:52
Nu nežinau, nežinau, kaip bus su tuo sūriuku, kai 5-6 dienas palaikysiu šiltai ir dar celofane... Aš daugiausia 2 paras palaikau paslėgtus sūrius celofane, o tada jau išimu iš celofano ir marlėje suvyniojusi džiovinu juos kaskart pavartydama kur tik turiu padėti laisvos vietos... Ilgiau pabuvęs celofane sūriukas pradės rūgti...
pries
2014-10-03 01:30
kelis metus bandziau daryt tai is beveik kibiro obuoliu isejo kaip vaiko delnas surisgal blogai prislegiau,nes niekaip neisdziuvo