Obuolių pyragas vasariškam vakarui

Obuolių pyragas vasariškam vakarui
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, 125 gramai
  • Vanduo, ledinis, 1 stiklinė
  • Miltai, 200 gramų
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Obuoliai, 5 vienetai
  • Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Citrinų sultys, 5 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, (trynys), 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą sutarkuoti su miltais, suberti cukrų, supilti vandenį, įmušti vieną kiaušinio trynį ir suformuoti tešlos gabalą, kurį palikti šaldytuve 2h.

  2. Puode užvirti smulkiai supjaustytus obuolius, supilti citrinos sultis, suberti cinamoną ir cukrų. Pavirti, kol suminkštės. Ištirpinti krakamolą nedideliame kiekyje vandens ir supilti į obuolius, pavirti kelias sekundes, kol sutirštės.

  3. Į kepimo formą tiesti dalį tešlos, ant jos paskleisti obuolių masę ant viršaus uždėti likusią tešlą.

  4. Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 30 min.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Martyna
» Rašyti komentarą