Obuolių pyragas su varške ir uogiene

Obuolių pyragas su varške ir uogiene
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas, įdarui, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, įdarui, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus, tešlai, 1 valgomasis šaukštas
  • Obuoliai, įdarui, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, tešlai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 400 gramų
  • Varškė, įdarui, 300 gramų
  • Sviestas, tešlai, 200 gramų
  • Kepimo milteliai, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Uogienė, įdarui, 5 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus
Gaminimo instrukcija:

Miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišyti, įtarkuoti sviestą.

Kiaušinius su cukrumi gerai išplakti. Plakinį supilti į miltų masę ir gerai išmaišyti. 2/3 tešlos dėti į kepimo skardą ir kepti orkaitėje apie 15 minučių. Kitą tešlos dalį padėti į šaldymo kamerą.

Įdaro gaminimas: varškę gerai išmaišyti su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Obuolius sutarkuoti ir sumaišyti su cukrumi ir cinamonu. Ant pakepusios tešlos dėti obuolių, tada varškės ir uogienės sluoksnį. Ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą ir kepti apie valandą 180°C orkaitėje.

Receptą atsiuntė: Žalioji Virtuvė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rita
2015-05-26 17:44
Pyragas nemėgstantiems saldžiai . Tekstūra gera gaunasi, bet skonis keistokas, tešla visai ne kaip pyragui, jokio saldumo, na turėjau ir pati susiprasti cukraus daugiau įdėti. O ir obuoliai su cinamonu prie uogienės nelabai tinka.