Obuolių pyragas su šokoladu

Obuolių pyragas su šokoladu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 65 gramai
  • Cukrus, kremui, 4 valgomieji šaukštai
  • Obuoliai, 4 vienetai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 300 gramų
  • Pienas, 75 mililitrai
  • Pienas, kremui, 375 mililitrai
  • Šokoladas, juodasis, glazūrai, 150 gramų
  • Druska
  • Aliejus, kokosų, glazūrai, 50 gramų
  • Aliejus, kremui, 125 gramai
  • Sviestas, 75 gramai
  • Mielės, sausos, 15 gramų
  • Vanilinis cukrus, kremui, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Tešlos gaminimas:
Kiaušinį išplakite su žiupsneliu druskos, cukrumi, ištirpintu sviestu ir pienu.
Į skystą masę įmaišykite mieles ir miltus.

Tešlą supilkite į kepimo formą ir palikite 1 valandai, kad pakiltų.
Tuomet ant pakilusios tešlos suberkite kubeliais supjaustytus obuolius.
Kepkite 180-200° C orkaitėje 20-30 minučių.

Kai pyragas atvės, aptepkite jį kremu.
Kremo gaminimas: Pieną išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir aliejumi.

Ir galiausiai pyragą aptepkite glazūra.
Glazūros gaminimas:
ištirpinkite šokoladą su kokosų aliejumi.

Pyragą, jei mėgstate, galite apibarstyti kapotais riešutais.

Apteptą pyragą palaikykite šaldytuve apie 2 valandas, kad šokoladas sukietėtų.

Skanaus!

Receptą atsiuntė: Ineta
» Rašyti komentarą