Obuolių pyragas su šokoladu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 65 gramai
- Cukrus, kremui, 4 valgomieji šaukštai
- Obuoliai, 4 vienetai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Pienas, 75 mililitrai
- Pienas, kremui, 375 mililitrai
- Šokoladas, juodasis, glazūrai, 150 gramų
- Druska
- Aliejus, kokosų, glazūrai, 50 gramų
- Aliejus, kremui, 125 gramai
- Sviestas, 75 gramai
- Mielės, sausos, 15 gramų
- Vanilinis cukrus, kremui, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Tešlos gaminimas:
Kiaušinį išplakite su žiupsneliu druskos, cukrumi, ištirpintu sviestu ir pienu.
Į skystą masę įmaišykite mieles ir miltus.
Tešlą supilkite į kepimo formą ir palikite 1 valandai, kad pakiltų.
Tuomet ant pakilusios tešlos suberkite kubeliais supjaustytus obuolius.
Kepkite 180-200° C orkaitėje 20-30 minučių.
Kai pyragas atvės, aptepkite jį kremu.
Kremo gaminimas: Pieną išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir aliejumi.
Ir galiausiai pyragą aptepkite glazūra.
Glazūros gaminimas:
ištirpinkite šokoladą su kokosų aliejumi.
Pyragą, jei mėgstate, galite apibarstyti kapotais riešutais.
Apteptą pyragą palaikykite šaldytuve apie 2 valandas, kad šokoladas sukietėtų.
Skanaus!
» Rašyti komentarą