Obuolių pyragas su šokoladu

Obuolių pyragas su šokoladu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, + 2 v. š. tešlai, 200 gramų
  • Kakava, milteliai, 2 valgomieji šaukštai
  • Migdolai, malti, 2 valgomieji šaukštai
  • Obuoliai, 600 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 100 gramų
  • Grietinėlė, 20 % riebumo, 250 mililitrų
  • Šokoladas, juodasis, 150 gramų
  • Šokoladas, pieniškas, 50 gramų
  • Sviestas, 150 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Miltus sumaišyti su 2 šaukštais cukraus, kakava, maltai migdolais bei kepimo milteliais.
1 kiaušinį sumaišyti su 100 g tirpinto sviesto ir sausų ingredientų mišiniu.
Sumaišytą tešlą sudėti į kepimo formą ir padėti maždaug 1 val. į šaldytuvą.
Tuo tarpu nulupti obuolius, perpjauti į 4 dalis ir pašalinti šerdis su sėklomis.
Supilti į keptuvę 3 šaukštus cukraus, įpilti 1 šaukštą vandens ir maišant kaitinti, kol gausis aukso spalvos karamelė.
Tuomet sudėti į karamelę 50 sviesto bei obuolius ir, kai sviestas ištirpsta bei obuoliai karamelizuojasi, viską sudėti į dubenį, kad atvėstų.
Išplakti 2 kiaušinius su likusiu cukrumi ir įmaišyti susmulkintą juodąjį šokoladą ir grietinėlę.
Ant atšaldytos tešlos sudėti karamelizuotus obuolius, viską užpilti kiaušinių, grietinėlės bei juodojo šokolado mišiniu ir kepti apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą pyragą palikti atvėsti.
Pyragui atvėsus apibarstyti tarkuotu pienišku šokoladu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Diana
» Rašyti komentarą