Obuolių pyragas su rožiniu kremu

Obuolių pyragas su rožiniu kremu
Rezultatas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 5
  • Kisielius, (braškinis), 1 pakelis
  • Sviestas, 200 gramų
  • Obuoliai, 1.5 kilogramo
  • Cukraus pudra, 0.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Vanilinis cukrus, 1 pakelis
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Džiūvėsėliai, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinių baltymus atskirtш nuo trynių.

  2. Baltymus plakam mikseriu. Palaipsniui dedam cukrų ir kisieliaus miltelius. Gaunasi puri mase-kremas. Gautą kremą dedam į šaldytuvą, kad atvėstų.

  3. Miltus sukapojam su sviestu. Peiliuku pjaustom sviestą miltuose iki tol, kol gausis trupininė masė.

  4. Pridedam trynius, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Išmaišom ir gautą tešlą dedam į šaldymo kamerą (15-20 min).

  5. Obuolius nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Sumaišyti su džiūvėsėliais ir cinamonu.

  6. Kepimo formos dugną patepti sviestų ir iškloti kepimo popieriumi. Šitam pyragui geriausiai tinka tortų forma su nuimamomis sienelėmis.

  7. Tešlą išimam iš šaldymo kameros ir dedam į formą. Ant viršaus dedam obuolių masę.

  8. Kepam orkaitėje ~40-50 min., 180 laips.

  9. Mediniu pagaliuku patikrinus, kad pyragas iškepė, iš šaldytuvo išimam rožinį baltymų kremą ir išpilam ant obuolių. Ir vėl visą formą statom į orkaitę 10 minučių.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Olga
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vilnius
2016-08-26 14:33
Labai nevykęs gavosi. Rožinė masė niekaip neiškepa, gaunasi skysta. Gaila produktų ir laiko.
donata paliukaite
2014-10-14 18:07
skanus tas raudonas