Obuolių pyragas su riešutais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 100 gramų
- Graikiniai riešutai, 80 gramų
- Obuoliai, 4 vienetai
- Vanilė
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Sviestas, 25 gramai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Sviestą ištrinti su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į kiaušinių plakinį, sudėti sviestą, išmaišyti.
Obuolius nulupti ir perpjauti per pusę, išimti sėklas, apšlakstyti citrinos sultimis. Vieną obuolį sutarkuoti ir sumaišyti su tešla.
Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą kepimo formą.
Obuolių puseles įspausti ant tešlos apvalia puse į viršų. Obuolių viršų galima išraižyti.
25 g sviesto sutarkuoti, sumaišyti su pasmulkintais riešutais ir truputėliu miltų ir cukraus. Gautą masę sudėti ant tešlos tarp obuolių.
Kepti 40 min.
» Rašyti komentarą