Obuolių pyragas su migdolais

Obuolių pyragas su migdolais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas, įdarui, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, įdarui, 75 gramai
  • Cukrus, kremui, 75 gramai
  • Cukrus, tešlai, 125 gramai
  • Krakmolas, įdarui, 1 valgomasis šaukštas
  • Migdolai, smulkinti, kremui, 150 gramų
  • Obuoliai, įdarui, 1.5 kilogramo
  • Kiaušiniai, įdarui, 4 vienetai
  • Kiaušiniai, tešlai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 350 gramų
  • Druska, tešlai
  • Aliejus, kremui, 75 gramai
  • Aliejus, tešlai, 125 gramai
  • Grietinė, įdarui, 250 gramų
  • Grietinė, kremui, 100 mililitrų
  • Vanilinis cukrus, įdarui, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, tešlai, 7 gramai
Gaminimo instrukcija:

Miltus sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Į sausų produktų masę supilame aliejų ir įmušame kiaušinius.
Išminkytą tešlą įtiesiame į kepimo formą.
Obuolius nulupame, išvalome ir supjaustome skiltelėmis.
Obuolius sudedame ant tešlos.
Kiaušinius išplakame su baltuoju ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome grietinę, krakmolą ir cinamoną.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje 30 min.
Į puodelį supilame aliejų, suberiame cukrų. Maišome, kol cukrus ištirpsta. Kai šiek tiek pravėsta įmaišome grietinę ir nukeliame nuo ugnies. Supilame ant pyrago, apibarstome migdolais. Sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 40 minučių.

Receptą atsiuntė: Irmina
» Rašyti komentarą