Obuolių pyragas su karamele

Obuolių pyragas su karamele
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 0.4 stiklinės
  • Cukrus, rudasis, 1 stiklinė
  • Margarinas, 0.5 stiklinės
  • Obuoliai, dideli, 2 vienetai
  • Pekanų riešutai, kapoti, 0.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
  • Vanduo, 1.25 stiklinės
  • Grietinėlė, plakta, 0.25 stiklinės
  • Grietinėlė, plakta (glaistui)
  • Aliejus, augalinis, 0.3 stiklinės
  • Prieskoniai, cinamonas, gvazdikėliai, muskatas, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Karamelė, (glaistui)
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Išlydyti puode margariną ir, virš mažos ugnies, lengvai įmaišyti jį su grietinėle bei ruduoju cukrumi.
Gautą masę nukelti nuo ugnies, sumaišyti su pekanų riešutais bei smulkintais nuluptais obuoliais (be sėklalizdžių) ir supilti į sviestu pateptą kepimo skardą.
Dideliame dubenyje sumaišyti vandenį, aliejų, kiaušinius, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, vanilinį cukrų, prieskonius bei cukrų ir supilti į kepimo skardą ant obuolių masės.
Kepti apie 40-50 min.
Iškeptą pyragą palikti atvėsti apie 10 min.
Tuomet apversti pyragą į didelę lėkštę ir išimti iš skardos.
Supjaustyti pyragą gabalėliais aplaistyti karamele, apipurkšti plakta grietinėle ir patiekti dar šiltą.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Ligita
» Rašyti komentarą