Obuolių pyragas su džemu

Obuolių pyragas su džemu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apelsinai, žievelės, tarkuotos, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 150 gramų
  • Obuoliai, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 230 gramų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Sviestas, 150 gramų
  • Džemas, obuolių, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:

1. Dubenyje ištrinti sviestą su cukrumi ir tarkuota apelsino žievele.
2. Vieną po kito įplakti tris kiaušinius.
3. Suberti pusę persijotų miltų ir supilti pusę pieno. Viską gerai išmaišyti, suberti likusius miltus ir supilti likusį pieną ir, dar kartą gerai sumaišius, gautą tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą.
4. Orkaitę jau galima pradėti kaitinti iki 180 °C.
5. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išdėlioti ant pyrago paviršiaus.
6. Pyragą įdėti į gerai įkaitintą orkaitę ir kepti 35 min. Baigiant kepti, pyrago paviršių aptepti obuolių džemu (aš turėjau abrikosų džemo - jį ir panaudojau).
7.Pyragas lengvai išimamas iš kepimo formos. Tinka valgyti ir karštą, ir atvėsusį. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Ona M.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Mantas
2016-11-01 13:58
Labaj skanus pyragas ir paprastas tik reikia ideti arbatini sauksteli kepimo milteliu
Rasa Jurgutaviciene
2013-08-22 14:25
pabandysiu tikrai,atrodo skaniai