Obuolių pyragas su avietėmis


- Avietės, 1 sauja
- Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cukraus pudra
- Cukrus, 200 gramų
- Margarinas, 200 gramų
- Obuoliai, 5 vienetai
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 pakelis
Margariną ištirpinkite ir išplakite su smulkiai sutarkuotu svarainiu (sėklalizdžius prieš tai išimkite).
Berkite cukrų, vanilinį cukrų, išplakite. Tuomet įmuškite kiaušinius, vėl išplakite.
Supilkite miltus su kepimo milteliais ir vėlgi viską išplakite. Kepimo indą (aš naudojau silikonininį) ištepkite riebalais (sviestu, margarinu arba aliejumi), pabarstykite džiūvėsėliais.
Obuolius nuskuskite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Avietes nuplaukite. Į kepimo indą dėkite sluoksnį obuolių, kelias uogas ir apipilkite tešla. Pabarstykite šaukšteliu cinamono.
Dėkite dar vieną likusių obuolių sluoksnį, išdėliokite likusias avietes, pabarstykite likusiu šaukšteliu cinamono. Supilkite likusią tešlos dalį ir pašaukite į gerai įkaitusią orkaitę.
Kepkite 30 minučių 200 C karštyje. Išėmę pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
2015-01-17 00:52
2015-01-16 11:46
2015-01-15 18:39
2014-09-20 16:40

2015-10-12 10:07