Obuolių pyragas "Numeris vienas"

Obuolių pyragas "Numeris vienas"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 100 gramų
  • Cukrus, užpilui, 200 gramų
  • Margarinas, arba sviestas, minkštas, 125 gramai
  • Obuoliai, užpilui, 800 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 250 gramų
  • Obuolių sultys, užpilui, 750 mililitrų
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, užpilui, 1 arbatinis šaukštelis
  • Pudingas, vanilinis, užpilui, pakuotėse, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Be to reikės 26-28 cm skersmens apvalios kepimo skardos ir kepimo popieriaus skardai iškloti.

Kiaušinį išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į miltus supilti kiaušinio plakinį ir kubeliais supjaustytą minkštą sviestą/margariną. Išminkyti tešlą. Gautą tešlą galit palaikyti šaldytuve apie 30 min. ir po to ja iškloti kepimo skardą. Išklokite tešla ne tik skardos dugną, bet ir šonus, kad įdaras neišbėgtų.
Kubeliais supjaustykit nuluptus obuolius. Į puodą supilkit obuolių sultis, cukrų: baltąjį ir vanilinį ir pudingo du pakelius. Virkite maišant, kol pudingas pradės virti.
Ant tešlos sudėkit obuolius. Užpilkit užvirintą pudingą ant obuolių ir kepkit 170 laipsnių orkaitėje apie 70-90 minučių.

Iškepusį pyragą palikit atvėsti ir palaikykit per naktį šaldytuve. Kitą dieną galėsit mėgautis skaniu pyragu. Prie pyrago tinka plaktą grietinėlė ar ledai.

Receptą atsiuntė: Giedrė
» Rašyti komentarą