Obuolių pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Tešla, bemielė, sluoksniuota, 600 gramų
- Obuoliai, 6
- Cinamonas, 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus, baltas, 100 gramų
- Prieskoniai, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, rudas, 50 gramų
- Druska
- Vanduo, 100 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Tešla išklojam indą kuriame kepsime, subadome šakute pagrindą. Dedam į šaldytuvą kol pasiruošime obuolius.
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, ne per mažais, kad nepasidarytų košė. Į puodą pilame cukrų ir kitus birius produktus bei vandenį, išmaišom, kaitinam ir dedam obuolius. paverdam apie 10 min, kol obuoliai suminkštės bet vis dar laikys savo formą o sirupas sutirštės. Atvėsinam įdarą.
Paruoštą įdarą dedam ant tešlos, išlyginam. likusia tešlos dalimi uždengiam įdarą, uždarom visus kampus. padarom skylutę viršuje garam išeiti. patepam vandeniu ar kiaušiniu. Galima palikti šaldytuve 20 min prieš kepant, bet manau kad tai nėra būtina.
Kepam 200°C temp. orkaitei apie valandą.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-01-23 08:59