Obuolių pyragas

Obuolių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Tešla, bemielė, sluoksniuota, 600 gramų
  • Obuoliai, 6
  • Cinamonas, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, baltas, 100 gramų
  • Prieskoniai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, rudas, 50 gramų
  • Druska
  • Vanduo, 100 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Tešla išklojam indą kuriame kepsime, subadome šakute pagrindą. Dedam į šaldytuvą kol pasiruošime obuolius.

  2. Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, ne per mažais, kad nepasidarytų košė. Į puodą pilame cukrų ir kitus birius produktus bei vandenį, išmaišom, kaitinam ir dedam obuolius. paverdam apie 10 min, kol obuoliai suminkštės bet vis dar laikys savo formą o sirupas sutirštės. Atvėsinam įdarą.

  3. Paruoštą įdarą dedam ant tešlos, išlyginam. likusia tešlos dalimi uždengiam įdarą, uždarom visus kampus. padarom skylutę viršuje garam išeiti. patepam vandeniu ar kiaušiniu. Galima palikti šaldytuve 20 min prieš kepant, bet manau kad tai nėra būtina.

  4. Kepam 200°C temp. orkaitei apie valandą.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Monika
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Valda
2017-01-23 08:59
Labai saunu!