Obuolių pyragas

Obuolių pyragas
Skanaus!
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
  • Obuoliai, (saldžiarūgščiai) vidutiniai, 4 vienetai
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Sviestas, 100 gramų
  • Cukrus, 2 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cinamonas
Pabarstymui:
  • Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi(geriau su mikseriu),kol ištirpsta ir masė pasidaro vienalytė.Sviestą ištirpinti ant lengvos ugnies ir supilti(atvėsusi truputį) į kiaušinio plakinį.Viską gerai išmaišyti.

  2. Į miltus berti kepimo miltelius,vanilinį cukrų pagal skonį,išmaišyti.

  3. Į kiaušinio ir sviesto mišinį,pamažu maišant dėti miltus.Galima naudoti mikserį,labai tolygiai gaunasi.Labai gerai išmaišyti.

  4. Obuolius nulupti,pjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi,įpilti dalį tešlos,ant jos dėti sluoksnį pjaustytų obuolių,barstyti cinamonu(kam patinka) ir supilti likusią masę.

  5. Orkaitę įkaitinti iki 180 ir kepimo formą talpinti į ją.Kepti 45-50 min,kol pyragas gražiai paruduoja.Tikrinam su mediniu pagaliuku(jei sausas,nesivelia,iškepė).Iškepus,apibarstyti cukraus pudra,pjaustyti norimo dydžio gabaliukais,ir skanaus.

Porcijų skaičius: 15
Receptą atsiuntė: Zita
» Rašyti komentarą