Obuolių krepšeliai

Obuolių krepšeliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Kvietiniai miltai, 260 gramų
  • Pienas, 120 mililitrų
  • Druska
  • Sviestas, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:

Štai dar vienas gardus obuolių receptas.

Įdarui papildomai reiks:
4 dideli obuoliai;
100 g sviesto;
4 šaukštų cukraus;
2 šaukšteliai cinamono.

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską, sudėkite sviestą. Minkykite elektriniu maišikliu, pamažu įmaišykite pieną. Toliau minkykite rankomis.
Miltuotu peiliu suminkykite tešlą į 16 vienodo dydžio gabalėlių. Suformuokite iš tešlos rutuliukus, sudėkite į lėkštę, uždenkite plėvele ir 30 min padėkite į šaldytuvą.

Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nuolat maišydama kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2 min. Sudėkite obuolio skilteles.

Dažnai maišydama kepkite kol obuoliai šiek tiek suminkštės, maždaug 4 – 5 min. Apibarstykite cinamonu ir pakepkite kol susidaręs skystis virs karamele.

Iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite plonus, 12 cm skersmens blynelius. Į jų vidų dėkite du šaukštus įdaro ir užlenkite kraštelius.

Paruoštus kepti krepšelius patepkite lydytų sviestu, sudėkite į popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 30min.

Tiekti galite su vaniliniu padažu arba vaniliniais ledais. Skanu ir vieni.

Skanaus !

Receptą atsiuntė: Roberta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Santa
2010-10-03 20:31
siandien kepiau siuos krepselius,man labai labai patiko
Roberta
2010-09-28 16:52
Smagu, kad patiko
algirdukas
2010-09-28 14:12
labai super as beveik dangui