Obuolių ir spanguolių pyragas

Obuolių ir spanguolių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 200 gramų
  • Obuoliai, geriausiai tinka saldūs, 600 gramų
  • Spanguolės, 200 gramų
  • Vanilė, ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 340 g tešlai ir likę spanguolėms, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 4 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Sviestas, 20 gramų
  • Sviestas, arba margarinas kepiniams, 200 gramų
  • Razinos, 80 gramų
Gaminimo instrukcija:

Paruošiame tešlą. Sviestą suminkome su žiupsneliu druskos, miltais ir vandeniu. Šaldytuve tešlą paliekame 1 valandai.
Obuolius supjaustome kubeliais, pabarstome cukrumi ir sudedame ant išlydyto sviesto. Įpilame šiek tiek vandens, kad nesviltų ir nuolat maišant kaitiname ant ugnies 5 min.
1/3 tešlos pasiliekame pyrago viršui, o visa kita tešla išklojame kepimo indo dugną ir šonus (mano forma buvo 26 cm skersmens).
Ant tešlos sudedame suminkštėjusius obuolius (pravėsusius iki kambario temperatūros).
Spanguoles sumaišome su razinomis, vanile ir miltais.
Likusia tešla uždengiame pyrago viršų (aš tešlą iškočiojau, supjausčiau juostelėmis ir jomis užklojau pyrago viršų).
Išplaktu kiaušiniu patepame pyrago viršų.
Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros ir kepame 55-60 min.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Viktorija
» Rašyti komentarą