Obuolinis pyragas su riešutais

Obuolinis pyragas su riešutais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukraus pudra
  • Cukrus, 240 gramų
  • Imbieras, maltas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Lazdyno riešutai, kapoti, 170 gramų
  • Obuoliai, 5 vienetai
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 220 gramų
  • Džiūvėsėliai, malti
  • Manų kruopos, 3 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, šiltas, 0.5 stiklinės
  • Sviestas
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Žemės riešutų aliejus, 0.5 stiklinės
  • Citrinos žievelė, tarkuota, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių ir gerai išplakami su cukrumi iki standžių putų.
Į išplaktus kiaušinių baltymus sudedami tryniai, supilamas aliejus, vanduo ir viskas gerai išplakama.
Tuomet suberiami kapoti riešutai, manų kruopos, su kepimo milteliais sumaišyti miltai ir viskas gerai išmaišoma.
Galiausiai įmaišomas imbieras, cinamonas, citrinos žievelė ir nuluptų (be sėklų) obuolių kubeliai.
Skarda patepama sviestu, pabarstoma džiūvėsėliais ir supilama tešla.
Kepama apie 1 val. 170 laipsnių temperatūroje.
Iškeptas pyragas apibarstomas cukraus pudra.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Ineta
» Rašyti komentarą