Obuoliniai paplotėliai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Obuoliai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
- Pienas, 1 stiklinė
- Druska
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Persijoti miltus, druską, kepimo miltelius. Įtrinti sviestą, įberti cukraus, įdėti nuluptus ir susmulkintus obuolius, įpilti pieno. Išminkyti tešlą. Jei reikia įdėti dar miltų, kad tešla neliptų prie rankų. Iškočioti 8 mm storio ir formuoti (stikline ar sausainių formele) 5-6 cm skersmens paplotėlius. Juos dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Paplotėlių viršų patepti pienu ir apibarstyti vaniliniu cukrumi. Pašauti į 180 laipsnių orkaitę, kepti 20-25 minutes, kol gražiai apskrus. Patiekti su sviestu, uogiene ar medumi. Tinka sausučiai prie arbatos ar kavos. Skanaus!
» Rašyti komentarą