Obuolienė su slyvų griežinėliais

Obuolienė su slyvų griežinėliais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Obuoliai, 2 kilogramai
  • Slyvos, 500 gramų
  • Cukrus, 1 kilogramas
  • Gvazdikėliai
  • Cinamonas, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 1 litras
Gaminimo instrukcija:
  1. Obuolius supjaustome skiltelėmis, prieš tai išpjovę sėklides. Iš slyvų išimame kauliukus ir supjaustome griežinėliais. Vaisius sudedame į dubenį, užpilame cukrumi ir paliekame porai valandų.

  2. Tada sudedame vaisius į puodą, užpilame vandeniu, sudedame gvazdikėlius ir verdame ant vidutinės ugnies 20-25 minutes. Svarbiausia nepervirti ir nepamiršti nuolat pamaišyti. Tada sudedame cinamoną, pakaitiname dar porą minučių ir nukeliame nuo ugnies.

  3. Išpilstome obuolienę į stiklainius ir pasterizuojame 15 minučių. Užsukame dangtelius, pastatome stiklainius ant jų ir paliekame atvėsti.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Gražina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rita
2015-08-02 22:56
O kam tas vanduo?