Obuoliai karamelėje kiniškai


- Cukrus, 150 gramų
- Obuoliai, rūgštoki, 4 vienetai
- Sezamo sėklos, sėklos
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 120 gramų
- Vanduo, 8 valgomieji šaukštai
- Aliejus, žemės riešutų, arba kukurūzų
Nuplautus ir nuluptus oubolius, pjaustykite į 4 dalis, išvalykite sėklalizdžius ir perpjaukite dar per pusę. Užpilkite citrinų sulčių ir gerai išmaišykite.
Iš likusių ingredientų ruošiama tešla.
Miltus išsijokite į dubenį. Įmaišykite kiaušinį ir vandenį, kol tešla įgaus blynelių tešlos konsistenciją. 15 min. palikite pastovėti, paskui įmaišykite 1 šaukštą aliejaus. Keptuvėje su išgaubtu dugnu arba gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų. Obuolių gabaliukus panardinkite į tešlą ir iškart virkite 2-3 min,. kol truputį pasikeis jų spalva. Išimkite ir nuvarvinkite. Pasiruoškite dubenį su lediniu vandeniu. Keptuvėje įkaitinkite 6 šaukštus žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus, jame nuolat maišydami ant vidutinės ugnies ištirpinkite cukrų. Vos tik cukrus išsilydys ir pasidarys šviesiai rusvos spalvos, sudėkite į jį visus obuolių gabalėlius. Užbarstykite sezanų sėklas, greitai išmaišykite, kad visi obuolių gabaliukai apsitrauktų karamele. Išdėliokite ant lėKikštės. Susėdus prie stalo, obuolių gabalėlius, pasmeigtus pagaliuku, reikia panardinti į vandenį ir valgyti.
Šio deserto paslaptis: obuolius reikia vienai dviems sekundėms įmerkti į ledinį vandenį, kad karamelės sluoksnis sukietėtų.
2010-11-29 23:19

2010-09-19 19:47


2010-08-22 20:56
2010-07-05 18:26



2011-07-03 13:01