"Obuolainis"

"Obuolainis"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, kaupini, 5 valgomieji šaukštai
  • Obuoliai, 5 vienetai
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Kvietiniai miltai, kaupini, 5 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, tirpintas, 5 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 5 gramai
Gaminimo instrukcija:

Labai greitai ir iš lengvai įsimenamas receptas. Atkreipsiu jūsų dėmesį, kad visko apskaičiuota po 5:), o 5 g kepimo miltelių yra vienas arbatinis šaukštelis :) Taigi, jums neprireiks svarstyklių, dėlto sutaupysite šiek tiek laiko ir purų obuolinį biskvitą iškepsite palyginti greitai. Jums užteks tik penkių nesudėtingų gamybos žingsnelių!
1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite pailgais griežinėliais. Jei turite citriną, galite iš pusės jos išspausti sulčių ir pašlakstyti obuolių skilteles, kad nepatamsėtų, kol paruošite tešlą.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, išplakite su cukrumi, po to į juos supilkite tirpintą sviestą, o baltymus mikseriu ypač gerai išplakite iki standžių putų ir abi kiaušinių mases sumaišykite į vieną.
3. Miltus išsijokite kartu su kepimo milteliais, supilkite juos į gautą masę ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
4. Įjunkite orkaitę, tegul įkaista iki 190°C. Apvalią kepimo formą (aš naudoju 24 cm diametro) patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Pusę tešlos supilkite į kepimo formą ir ant jos išdėliokite didesnę dalį paruoštų obuolių (o, 15-20 obuolių skiltelių palikite papuošimui). Dabar supilkite visą likusią tešlą. Jei tešla nepilnai uždengia obuolius, pavartykite ir pakratykite kepimo formą su visu jos turiniu! Likusias obuolių skilteles išdėliokite ant tešlos viršaus - taip gražiau atrodys jūsų obuolainis.
5. Ir paskutinis žingsnelis, pašaukite pyragą į karštą orkaitę ir kepkite apie 40 min.
Obuolinis biskvitas kepimo metu gerai pakyla ir tampa labai purus. Iš kepimo formos obuolainį išimkite ne anksčiau, kaip po pusvalandžio. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jūratė Mlečkienė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
zivile
2018-08-31 12:22
nezinau kaip kitiems gavosi ,bet deja ne trupucio nepanasu kaip sitoje fotoje
kazkoks blynas...
as galvoju net neviskas yra teisingai parašyta recepte
Danute
2018-07-22 08:15
Susigundziau,pameginsiu
Jonas
2018-07-16 21:17
Pabandysiu tikiu kad bus skanutis skanutis Ačiu
Danute
2017-10-28 21:39
isbandziau tai super ,purus irlabai labai skanus
Danute
2017-10-28 21:37
Bandziau tikrai labai skanus