Nuostabus mėsos ir daržovių apkepas


- Bulvės, didelės, 4 vienetai
- Mėsa, jautiena arba kiauliena, 600 gramų
- Svogūnai, 4 vienetai
- Pomidorai, 1 vienetas
- Pievagrybiai, 100 gramų
- Sūris, 150 gramų
- Majonezas, 3 valgomieji šaukštai
- Pipirai
- Druska
- Bazilikas
- Česnakai, trinti, 2 skiltelės
- Rozmarinas, šakelė, 1 vienetas
Ant maistinės plėvelės sudėti dideliais griežiniais supjaustytas bulves (išlaikyti kepimo formos dydį ir formą), ant bulvių dėti griežinėliais supjaustytos mėsos sluoksnį ir pabarstyti ją druska bei pipirais. Tada uždengti viską maistine plėvele ir kočėlu pakočioti, kad viskas geriau susislėgtų. Nejudinant, viską palikti pastovėti 30 min., o po to suslėgtą mėsą ir bulves atsargiai išversti į kepimo indą pateptą aliejumi (mėsa turi likti ant dugno).
Tada kepimo inde, ant bulvių sluoksnio, sudėti pusžiedžiais pjaustytų svogūnų sluoksnį, ant jų - pomidoro griežinėlius ir juos pabarstyti druska, pipirais, baziliku ir trintu česnaku. Ant pomidorų griežinėlių sudėti stambiau pjaustytų pievagrybių sluoksnį ir, galiausiai, šaukštu paskleisti tarkuoto sūrio ir majonezo masės. Dėl aromato ant viršaus uždėkite rozmarino šakelę.
Kepti įkaitintoje orkaitėje (iš pradžių maksimalioje temperatūroje tik iš apačios - apie 30 min. ir dar apie 30 - 40 min. 180 °C temp. iš viršaus ir apačios).
Skanaus.