Nuodėmingi keksiukai


- Miltai, 130 gramų
- Pienas, 100 mililitrų
- Šokoladas, juodasis, 80 gramų
- Cukrus, 70 gramų
- Pasiflora, 1 vienetas
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Kakava, 30 gramų
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Malta aitrioji paprika, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 2 žiupsneliai
- Cukrus, miltelinis, 250 gramų
- Sviestas, 120 gramų
- Pienas, 1 valgomasis šaukštas
- Vanilės ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
- Malta aitrioji paprika, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Maltas cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais, aitriąja paprika ir šiek tiek pasūdyti. Šokoladą sutarkuoti smulkia tarka ir sumaišyti su miltų mišiniu.
Cukrų išplakti su kiaušiniu, įmaišyti pieno ir aliejaus. Dar kartą išplakti.
Abi mases sumaišyti ir gerai išmaišyti, kol tešla pasidarys ryškiai rudos spalvos ir taps labai tiršta.
Dėti tešlos į keksiukų formeles ir į vidurį tešlos įdėti truputėlį pasifloros geltonojo minkštimo su sėklomis, uždėti ant viršaus tešlos ir sulyginti, kad pasifloros neiškiltų.
Kepti 25 min. įkaitintoje iki 180C temperatūros orkaitėje.
Sviestą išlydyti, sumaišyti su milteliniu cukrumi, cinamonu, aitriąja paprika (0,5 a. š.), vanilės ekstraktu, pienu (1 v. š.) ir išplakti. Supilti į konditerinį maišelį ir papuošti atvėsusius keksiukus. Galima pabarstyti spalvotais pabarstukais. Tuomet dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį, kad kremas sukietėtų.