Nostalgiški vafliai su trijų rūšių kremais: šokoladiniu, kokosiniu ir karameliniu

Nostalgiški vafliai su trijų rūšių kremais: šokoladiniu, kokosiniu ir karameliniu
Vafliai su 3-jų rūšių kremais: šokoladiniu, kokosiniu ir karameliniu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vafliai, didelių, giliu ornamentu, 300 gramų
Pertepimui:
  • Karamelizuotas kondensuotas pienas, 400 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
Kremui:
  • Kondensuotas pienas, atšaldyto, 400 gramų
  • Kokosų drožlės, 170 mililitrų
Šokoladiniam pertepimui:
  • Kondensuotas pienas, 600 gramų
  • Šokoladas, pieniškas, 100 gramų
  • Sviestas, 6 valgomieji šaukštai
  • Pienas, 2 valgomieji šaukštai
  • Kakava, saldžios, 1.5 valgomojo šaukšto
Gaminimo instrukcija:
  1. Šokoladinis kremas: sviestą ištirpiname prikaistuvyje ant silpnos ugnies, sudedame šokoladą, sumaišome, ištirpiname. Toliau sudedame likusius kremo ingredientus, kaitiname ant silpnos ugnies ~15 min vis maišant, kol gauname vientisą masę. Paliekame kremą atvėsti. Vaflių pertepimas: naudojau pusę didelių vaflių porcijos, visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame sunkų stiklainį ar kitą daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.

  2. Kokosinis kremas: kondesuotą pieną sumaišome su kokoso drožlėmis. Geriausia naudoti kondensuotą pieną iš šaldytuvo, kad būtų šaltas ir tirštesnis. Vaflių pertepimas: naudojau ½ likusių didelių vaflių porcijos, visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame sunkų stiklainį ar kitą daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.

  3. Karamelinis kremas: sviestą ištirpiname prikaistuvyje ant silpnos ugnies, sudedame karamelizuotą pieną, išmaišome, kaitiname, kol gauname vientisą, blizgią masę. Atvėsiname. Vaflių pertepimas: naudojau ½ likusių didelių vaflių porcijos, visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame sunkų stiklainį ar kitą daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.

  4. Vaflius paliekame šaldytuve per naktį, ar bent 3 valandoms. Supjaustome norima forma ir skanaujame! Vaflius galite aplieti šokoladu ar kitu mėgstamu glaistu. Prapjautus vaflius laikykite uždengtus šaldytuve.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą