Nicos salotos

Nicos salotos
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pomidorai, slyviniai, 10 vienetų
  • Salotos, Cezario, 1 galvutė
  • Salotos, lapai, 1 sauja
  • Svogūnai, raudonasis, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, virti, 2 vienetai
  • Ančiuviai, 16 vienetų
  • Kaparėliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Apie Nicos salotas tiek daug aprašyta, jog pasirodo kiekvienas francūzų regionas turi savo supratimą apie Nicos salotų receptą. Vieni daro su šviežiu/konservuotu tuno file, kiti su šviežiais/konservuotais ančiuviais dar kiti daro su sardinėmis ir t.t. Mums labiausiai patinka su tunu, bet kur tu čia žemėj Lietuvos to tuno gausi, o jei prekybos centre randu, tai gaila man to "šviežaus" tuno, tad šį kartą tunui į kaulus duoda ančiuviai :)

Patiekiama: 2 porcijos.
Gaminimo laikas: 20 min

Salotų padažui papildomai reikės:

* 8 šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus;
* 2 šaukštai garstyčių (nebūtinai);
* 2 šaukštai balzamiko;
* žiupsnis Provanso mišinio žolelių;
* šviežiai grūstų druskos ir pipirų;
* 2 česnako skiltelės (nebūtinai);
* 1/2 citrinos sulčių.

Daržoves suplėšyti rankomis, svogūnus supjaustyti griežinėliais, pomidorus ir kiaušinius perpjauti per pusę, sudėti viską į salotų indą, ant salotų uždėti ančiuvius ir kaparėlius. Dar būtų galima naudoti alyvuoges, tačiau šį kartą dariau be jų.

Salotų padažą paruošti vieni niekai, viską reikia sudėti ir gerai išplakti, o tuomet supilti ant salotų. Rekomenduoju patiekti su čiabatos riekele ir balta vyno taure, o tuomet Bon appetit!

Receptą atsiuntė: mindaugas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Marius
2020-06-17 21:53
Laba diena gal ištaisykte pirmą gramatines klaidas!!!!