Netikras Napoleonas

Netikras Napoleonas
Puišimui naudojau iš kartono iškirptą trafaretą.
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Džemas, spanguolių, 340 gramų
  • Džiovintos spanguolės, 200 gramų
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai, 450 gramų
  • Kepinių margarinas, arba sviestas, kambario temperatūros, 340 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Vanduo, šaltas, 40 mililitrų
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 1 žiupsnelis
Papuošimui:
  • Kakava, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukraus pudra
Kremui:
  • Kondensuotas pienas, saldintas, kambario temperatūros, 500 gramų
  • Sviestas, kambario temperatūros, 300 gramų
  • Citrinos, sultys, 2 vienetai
  • Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Tešlai į didelį dubenį suberkite miltus, dėkite gabalėliais supjaustytą kambario temperatūros margariną, kiaušinį, grietinę bei druską. Tada kapokite viską kepimo mentele, kol margariną susmulkinsite į mažus gabaliukus. Bet paprasčiau ir greičiau elektrinio plakiklio maišymo šluotelėmis - galima tolygiai sumaišyti miltus su margarinu.

  2. Supilkite vandenį. Minkykite rankomis, kol užminkysite tešlą. Pastatykite į šaldytuvą maždaug 1–2 valandoms (aš pati laikiau tik valandą, bet kuo labiau atšaldysite tešlą, tuo bus geriau kočiojant lakštus.

  3. Tešlą dalinkite į maždaug 7 vienodo dydžio kamuoliukus. Iš jų iškočiokite didesnius nei 22 centimetrai skersmens lakštus. Iš likusios tešlos iškočiosite lakštus trupiniams papuošimui.

  4. Dėkite lakštą ant 22 centimetrų skersmens torto formos dugno bei apipjaukite. Galima viską subadyti šakute, kad kepdamas, labai nepakiltų. Bet šį kartą nebadžiau - tie pakilimai sutepus ir suslėgus tortą, dar labiau susisluoksniuoja ir pjūvis torto atrodo tiesiog nuostabiai.

  5. Iš visų lakštų tešlos nuopjovų iškočiokite dar vieną lakštą trupiniams papuošimui.

  6. Kepkite lakštus po vieną iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 7 minutes, kol gražiai parunda (kepimo trukmė priklauso nuo orkaitės kaitrumo). Iškeptus lakštus atvėsinkite. Lakštus, kurie skirti trupiniams, kepkite 2 min. ilgiau, susmulkinkite į trupinius tortui papuošti.

  7. Kremui visi produktai privalo būti kambario temperatūros. Sviestą plakite elektriniu plakikliu, kol jis tampa purus bei jo tūris padidėja. Plakant, per kelis kartus suberkite cukraus pudrą. Tada sumažinkite plakimo greitį bei per kelis kartus, plakdamos, supilkite kondensuotą pieną. Supilkite citrinos sultis, šiek tiek paplakite, kad jos susimaišytų su kremu. Atsidėkite maždaug penktadalį kremo tortui aptepti.

  8. Atsidėkite maždaug penktadalį kremo tortui aptepti. Ant lakšto dėkite 2–3 šaukštus kremo (paskirstome taip, kad užtektų visiems sluoksniams), paskirstykite. Dėkite antrą lakštą. Taip sutepkite visus lakštus. Į lakštų tarpus pagal savo skonį dėkite spanguoles ir spanguolių džemą. Mano atveju pirmas lakštas kremas+spanguolės, antras lakštas tik kremas, trečias kremas+spanguolių džemas, ketvirtas tik kremas, penkta kremas + spanguolių džemas, šeštas kremas. Paskutinįjį lakštą uždėjus, neskubėkite tepti kremo, pirmiau su kuo nors gerai suslėkite, kad neliktų oro tarpų tarp lakštų ir kremo.

  9. Palaikykite tortą šaldytuve maždaug 3–4 valandas (arba ilgiau, kol gerai sustings).

  10. Apipjaustykite sustingusio torto kraštus, kad būtų lygūs. Po to aptepkite pasiliktu kremu bei apibarstykite trupiniais. Taip pat puošiant, panaudojau kakavą bei truputį cukraus pudros. Papuošti galima, kaip tik fantazija leidžia. Skanaukite!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Šarūnė
» Rašyti komentarą