Nesunkiai pagaminamas obuolių pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 135 gramai
- Cukrus, įdarui, 45 gramai
- Cukrus, papuošimui, 1 valgomasis šaukštas
- Obuoliai, rūgštoki, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 180 gramų
- Vanduo, 50 mililitrų
- Sviestas, arba margarinas, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
maždaug 8 porcijos
kepamas apvaliame inde
Įkaitinkite orkaitę iki 175°.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite. Apvirkite juos vandenyje su sirupu, kol šiek tiek suminkštės.
Išmaišykite riebalus ir cukrų. Įmuškite kiaušinį.
Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą.
Išspauskite ¾ tešlos į kepimo formą. Ant viršaus sudėkite obuolius. Iškočiokite likusią tešlą, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite ant obuolių.
Kepkite pyragą viduryje orkaitės maždaug 30 min. Palaukite, kol atvės. Cukraus pudrą sumaišykite su cinamonu ir užbarstykite ant pyrago. Patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.
» Rašyti komentarą