Nesudėtingas kavos tortas

Nesudėtingas kavos tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kakava, 2 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, 75 gramai
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, su kaupu, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir kakavą sumaišome. Atskiriam baltymus nuo trynių. Baltymus išplakam iki labai standžių putų, kad apvertus dubenį neiškristų. Įmaišom 1/3 cukraus. Likusį cukrų plakam su tryniais, kol masė padvigubėja. Baltymų masę sumaišome su trynių mase. Suberiam miltų mišinį ir viską išmaišome. Kepimo formą išklojame kepimo popierium, įpilam 1/3 tešlos, išlyginam ir kepame apie 10 min. 180 laipsnių orkaitėje. Išimame, dedame popierium į viršų. Kad popierius geriau nusiimtų, jį padrėkinkite. Taip pat iškepame dar 2 lakštus.

Kavos įdarui reikės:
1 pokelio vanilinio pudingo
500 ml pieno
2 šaukštų kavos
1 stiklinė cukraus
200 g sviesto ar margarino
1 puodelio kavos

Jei tortą darysite su pirktiniais lakštais, juos reikės palaistyt kava.

Pudingo miltelius išmaišykite pusėje stiklinės pieno. Likusį pieną užvirinkite, suberkite cukrų, įpilkite kavą bei pieną su pudingo milteliais. Pavirinkite maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Nukaiskite ir maišydami ataušinkit. Sviestą išsukit iki purumo ir nesustodami sukti po šaukštą sudėkit kavos pudingą. Kremą pašaldykit 1 val.
Jei reikia, kava aplaistykite torto biskvito papločius ir pertepkit atšalusiu kremu. Torto viršų bei šonus taip pat aptepkite kremu. Tortą papuoškite šokolado drožlėms, trupiniais ar tirpia kava. Šaldykite dvi valandas. Valgykit prie kavos geroje kompanijoje. SKANAUS

Receptą atsiuntė: sandra
» Rašyti komentarą
» Komentarai
donata
2010-10-19 00:29
kremo spalva priklauso nuo pudingo spalvos, pabandykit naudor rysku raudona ar morkvini pudinga ir pamatysit kaip spalva pasikeis.
o del biskvito, man sitaip gavosi ir dar ne vienam taip gavosi, o jei del margarino tai naudokit ka norit. as dariau pagal si recepta, o ji ne pati isgalvojau o radau darbstuoles zurnale, taip kad nereik isradineti nieko
grea
2010-05-09 10:27
man tai atrodo eblogas pabandysiu ir parasysiu kaip gavosi
Megeja
2010-02-23 17:10
Niu vat iskepiau kavos torta savaip ir liuks gavosi....Krema dariau su sviestu ir dar viena sviestas+kondenc.pienelis, tai labai skanus.Biskvita issikepiau liuks:
8kiausiniai
250g cukraus pudros
250g miltu
vanilinio cukraus, 0,5 s kepimo milt. + kakavos pagal nora
P.S. dar biskvitus su slakeliu brendzio apslaksciau gavosi niam kava+brendis....
Megeja
2010-02-12 12:39
iskepiau ta torta , skonis geras, bet visa kita . nes biskvitui tie 2 saukstai miltu tai juokas, nes iskilo 10 kartu iki virsaus formos ir velgi susileido gavosi tokie trapuciai, na kaip morengas, tai jau tikrai ne tortui. o kremui netinka MARGARINAS!!! tIK SVIESTAS TOLYGIAI GALI ISSISUKTI...tai zodziu su margarinu kremas susigadino. Vaikai su saukstu suvalge, skanu, bet kazkas cia ne taip ir su biskvitu ir su kremu(nebent su sviestu). beja ryt bandysiu kepti, tik savaip patobulinsiu, jei pavyks parasysiu. BUTU GERAI KAD AUTORE ATSAKYTU????
genute
2009-10-28 08:56
as kepiau ta torta bet tik niekaip nesuprantu kaip pas tave gaunas baltas kremas jei ten dedam kava jis automatiskai bus ne baltas. nu gavos neblogai bet .....