Naujametinis keksas "Tigriukas"

Naujametinis keksas "Tigriukas"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, pabarstymui
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kakava, 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
  • Šokoladas, pieniškas, glajus
  • Sviestas, 170 gramų
  • Grietinė, 200 mililitrų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Ištirpintą sviestą pilti į išplaktus kiaušinius su cukrumi, pilti grietinę, berti stiklinę miltu ir kepimo miltelius. Tada viską sumaišyti ir suberti likusius miltus( tešla turi būti ne per kieta).

Padalinus tešlą į dvi dalis į viena dėti vanilinį cukrų o į kitą kakavą. Į patepta sviestu skardą dedam šaukštą šviesios tešlos, šalia tamsios. Taip padengiam pirma sluoksnį. Tada antrą sluoksnį tešlos – ten, kur tamsi tešla – dėti šviesią tešlą ir t.t.

Kepti orkaitėje apie 40 – 50 minučių 180 laipsnių karščio.
Iškeptą pyragą atvėsinti ir aplieti šokolado glajumi. Sustingus glajui, pabarstyti cukraus pudra. Skanaus! :)

Receptą atsiuntė: Asta
» Rašyti komentarą