Naujametinis keksas "Tigriukas"

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukraus pudra, pabarstymui
- Cukrus, 1 stiklinė
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
- Šokoladas, pieniškas, glajus
- Sviestas, 170 gramų
- Grietinė, 200 mililitrų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Ištirpintą sviestą pilti į išplaktus kiaušinius su cukrumi, pilti grietinę, berti stiklinę miltu ir kepimo miltelius. Tada viską sumaišyti ir suberti likusius miltus( tešla turi būti ne per kieta).
Padalinus tešlą į dvi dalis į viena dėti vanilinį cukrų o į kitą kakavą. Į patepta sviestu skardą dedam šaukštą šviesios tešlos, šalia tamsios. Taip padengiam pirma sluoksnį. Tada antrą sluoksnį tešlos – ten, kur tamsi tešla – dėti šviesią tešlą ir t.t.
Kepti orkaitėje apie 40 – 50 minučių 180 laipsnių karščio.
Iškeptą pyragą atvėsinti ir aplieti šokolado glajumi. Sustingus glajui, pabarstyti cukraus pudra. Skanaus! :)
» Rašyti komentarą