„Napoleonas“ tortas


- Cukrus, 350 gramų
- Margarinas, 500 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 820 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Druska
- Sviestas, 500 gramų
- Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 50 gramų
- Sultys, citrinos, šviežiai spaustos, 50 mililitrų
Šiaip receptas ne mano, bet norėjau pasidalinti patirtimi kepant šį puikų tortą.
700 g miltų su margarinu kapoti tol, kol tešloje neliks sausų miltų.
Po to padalinti tešlą į tiek dalių, kiek norima iškepti papločių (priklausomai nuo dydžio).
Subadytą šakute tešlą, kad neiškiltų nepageidaujamos „pūslės“, įdėti į skardą ir kepti 175 laipsnių temperatūroje, kol papločiai gražiai apkepa.
Kremui skirtą sviestą puodelyje užvirinti, supilti 120 g miltų ir pakaitinti, kol pagels.
Atskirai užvirinti pieną su cukrumi, supilti į sviestą su miltais, smarkiai maišant dar kiek pakaitinti ir nukelti nuo ugnies, mediniu šaukštu sukant masę.
Atvėsinti, po to įmušti kiaušinio trynius ir sukti, sudėti vanilinį cukrų, citrinos sultis.
Kremu pertepti atvėsusius papločius.
Skanaus.
2016-03-11 12:29

2016-02-07 15:01

2016-02-07 15:00

2016-02-07 14:59

2019-12-15 19:59