Napoleonas

Napoleonas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 350 gramų
  • Kiaušiniai, + 2 tryniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 820 gramų
  • Pienas, 1.5 stiklinės
  • Druska, 7 gramai
  • Sviestas, 1 kilogramas
  • Grietinė, 5 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:

Ant kremo dedu kapotų riešutų, razinų mirkytų brendyje, džiovintų spanguolių mirkytų citrinos sultyse.
700 g miltų supilti ant lentos, sudėti grietinę, sutarkuotus 500 g sviesto, 1 kiaušinį, šiek tiek druskos ir kapoti tol, kol nelieka sausų miltų.
Tešlą dėti 1-2 val. į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą kočioti labai plonais 2-3 mm. papločiais ir kepti 2-4 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Kremui puodelyje užvirinti 500 g sviesto, suberti 120 g miltų ir maišant pakaitinti, kad pagelstų.
Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir smarkiai maišant supilti į sviestą.
Dar kiek pakaitinus nukelti nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukti masę, kol atšąla.
Po to įmušti 2 trynius ir sukti, kol masė pasidaro puri.
Baigiant sukti sudėti vanilinį cukrų.
Gautu kremu pertepti torto papločius ir puošti pagal savo skonį.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
(anonimas)
2011-01-28 19:03
arselis:
ERIKA
2011-01-28 17:10
pavarot......
ruta
2010-12-05 23:27
na, jei Napalenas butu skanus tai dar ir recepto paprasytumet, o siaip nezinau, kam apsimest kvailais, kad nesupratot, ka autore turejo omenyje???? paprasta gramatine klaida, o Napaleonas tai tiksliai pats skaniausias tortas, aisku keptas namuose
jurgita
2010-12-01 12:00
tikrasis pavadinimas napaleonas,labai smagu kad jum juokinga
--
2010-12-01 09:20
kazkokia nesamone